בניית אתר תדמית למען נוכחות מקוונת היא חובה מוחלטת עבור כל בעל עסק קטן. אתר תדמית מקצועי ומרתק משדר אמינות ומאפשר לך לשווק את העסק שלך באינטרנט.
למרות שתהליך בניית אתר תדמית לעסק קטן עשוי להיראות מעט מרתיע (בעיקר בגלל המחירים), הרבה השתנה בשנים האחרונות גם מהבחינה הזאת וזה דבר שבהחלט שווה בדיקה.
להלן 5 שלבים שיש לעשות לפני שמתעיינים בבניית אתר תדמית לעסק קטן:
01. הגדרת מטרה
הגדרת המטרה שאתה רוצה להשיג מהאתר שלך תמקסם את היתרונות של הנוכחות המקוונת שלך. הבנה ברורה של המטרה שלך תעזור לך לעצב את זהות המותג שלך ולקבוע אילו נכסים ואפקטים עיצוביים לכלול באתר שלך. זה עשוי להיות שונה בהתאם אם אתה מתכנן לייצר רווח מהאתר שלך או לא. אלמנטים פופולריים שנמצאים באתרי תדמית כיום:
בלוג להעלאת מאמרים
גלריית תמונות של פרויקטים
קישורים לרשתות חברתיות פופולריות
חנות אינטרנטית
צ'אט או כפתור WhatsApp
לאחר שהגדרת את המטרה הראשונית של האתר שלך, תרצה ליצור את זהות המותג שלך. זהו היבט נוסף שישפיע על עיצוב האתר שלך.
דרך מצוינת להתחיל היא על ידי יצירת מפת רעיונות פשוטה עם עט ונייר. רשום את סוג האתר שאתה מתכנן ליצור באמצע המפה שלך וחשוב על מילים וביטויים שמתארים את האווירה שאתה הולך אליה כמו גם את קול המותג שלך. לאחר מכן, כתוב כל אחד במעגלים נפרדים הנובעים מהרעיון הראשוני שלך. לאחר שתפרק את המותג שלך למרכיבים בודדים, יהיה הרבה יותר קל להמשיך לשלב הבא של התהליך.
02. ערכו מחקר מתחרים
כדי לבנות אתר תדמית מרתק מאפס, הכרחי להבין את קהל היעד שלך ולעשות מחקר מתחרים. תרצה להבין באיזה סוג תוכן המבקרים הפוטנציאליים שלך מתעניינים ואיזה מידע הם מחפשים.
כדי לעשות זאת, חפש בגוגל אתרים דומים למה שאתה . עברו על הדפים הרלוונטיים ותראו איזה סוג תוכן הם מספקים, בין אם זה בלוגים, פורומים קהילתיים, עדכונים של מדיה חברתית, המלצות או מדורי שאלות ותשובות.
אתה יכול גם לבדוק את הקטע אנשים גם שואלים בדפי תוצאות החיפוש של Google. זה מספק תובנות לגבי מה שהקהל שלך רוצה לדעת - בעצם נותן לך עוד רעיונות לתוכן בעל ערך.
03. בחר שם דומיין
כעת מגיע אחד החלקים המרגשים ביותר בעיצוב אתר אינטרנט - בחירת שם דומיין.
הדומיין שלך הוא כמו הכתובת והבית הקבוע של האתר שלך באינטרנט. בחירת שם דומיין לא צריכה להיות מורכבת מדי. למרות שהשם שלך צריך להיות בלתי נשכח וייחודי, דומיינים כוללים בדרך כלל את שם האתר שלך ו/או את שם העסק שלך ואחריו סיומת כמו com או org. אם אתה מתקשה למצוא את השם המושלם לעסק שלך, נסה מחולל שמות אתרים שיעזור לגלגל את הכדור. (מוזמנים לפנות אלינו לעזרה!)
04. עיצוב לוגו
אם עדיין אין לעסק שלך לוגו, הגיע הזמן שיהיה לו אחד.
הלוגו כנראה יופיע בכל ראש עמוד באתר החדש שתבנה לעסק שלך, ולכן כדאי להכין אותו מראש.
ניתן לפנות למעצבים גרפיים וניתן לעצב לוגו גם באופן עצמאי ב-Wix Logo למשל.
05. כתיבת תוכן ואיסוף חומרים לאתר
זה הזמן לשבת ולכתוב טקסטים. וכמה שיותר איכותיים - יותר טוב.
בתור התחלה אנחנו ממליצים לכם לכתוב על אודות העסק, על השירותים שאתם מציעים, וכמובן לצרף לכתיבת התוכן גם תמונות וסרטונים אם יש (מומלץ).
מעוניינים בשיחת ייעוץ לפני בניית האתר? לחצו כאן
ביבליוגרפיה: https://www.wix.com/blog/2018/04/how-to-build-website-from-scratch-guide/
留言