בעידן החדש אנחנו גולשים הרבה יותר מהמובייל מאשר מבמחשב ואנחנו מעדיפים תמונות וסרטונים על טקסט. אך מה "הבעיה"? תמונות וסרטונים שוקלים הרבה יותר מטקסט ושימוש רב בהם עלול להפוך את האתר שלנו לאיטי יותר. במאמר זה נלמד כמה טיפים לבניית אתרים מהירים. אם תבדקו את האתר שלכם (ואתרים אחרים) בכלים שונים לבדיקת מהירות אתרים, תגלו שכולם "איטיים". אין אתר מושלם וגם האינטרנט בארץ לא מושקע ומפותח כל כך לצערנו הרב.
למה כדאי לי שהאתר שלי יהיה מהיר?
גוגל אוהבת את זה – גוגל מייחסת חשיבות לחווית המשתמש של הגולשים. אם האתר שלכם יהיה איטי, סביר להניח שהוא "יאבד נקודות" אצל גוגל וידורג נמוך יותר מאתר שזמן הטעיה שלו יהיה מהיר יותר.
למען חווית המשתמש – אתם רוצים שהגולשים באתר שלכם ייהנו ממנו ולא יצטרכו להתבאס שהוא איטי. שיפור המהירות של האתר חיוני ליצירת חווית משתמש טובה יותר. גולשים מרוצים יותר – סיכוי גבוה יותר שיהפכו ללקוחות שלכם, ואתם יודעים שאין כמו לקוחות מרוצים!
מה משפיע על מהירות אתר אינטרנט?
השרת שעליו הוא מאוחסן – אם האתר שלכם יאוחסן על שרת חלש יחסית, האתר שלכם יהיה איטי. אם המיקום של השרת שלכם לא יהיה קרוב גיאוגרפית למיקום שלכם, זה גם ישפיע על מהירותו של אתר האינטרנט שלכם. בניית אתרים מהירים תלויה מאוד בשרת שתבחרו לאחסן עליו את אתר האינטרנט של העסק שלכם.
גודל התמונות והסרטונים – ככל שהתמונות והסרטונים באתר שלכם ישקלו יותר, כך זמן הטעינה של האתר יהיה ארוך יותר. כפי שציינו בתחילת המאמר, תמונות וסרטונים שוקלים יותר מטקסט, ולכן זמן טעינת האתר מושפע מהם יותר. נקודה זו היא קריטית מאוד לבניית אתרים מהירים ונרחיב עליה בהמשך.
שימוש באנימציות – נקודה חשובה ונוספת לבניית אתרים מהירים הוא שימוש מועט ככל הניתן באנימציות ואפקטים. שימוש באנימציות ובאפקטים באתר עלול להשפיע לרעה על זמן טעינתו. ככל שתשתמשו ביותר אנימציות כמו אלמנטים קופצים למיניהם, פייד-אין של טקסטים ותמונות באתר וכד', לאתר האינטרנט שלכם ייקח זמן רב יותר להיטען.
אז איך אפשר לשפר מהירות של אתר אינטרנט?
בניית אתרים מהירים דורשת הקדשת תשומת לב למאפיינים רבים:
הימנעו מדף בית עמוס מדי – דף הבית הוא הדף הראשי, הדף שנטען ראשון באתר והוא הדף שיוצר את הרושם הראשוני בקרב הלקוחות הפוטנציאליים שלכם. ככל שדף הבית יהיה קצר יותר, זה יהיה טוב יותר לזמן טעינת האתר. נסו להימנע ככל שאפשר מ"גלילה אינסופית" בדף הבית שלכם. נסו להעביר את המסרים המרכזיים תוך צמצום משמעותי של אורך דף הבית. זכרו, ככל שיש יותר אלמנטים, זמן הטעינה של האתר יהיה איטי יותר.
אל תשתמשו ביותר מ-2 פונטים בכל האתר שלכם – ואם אתם יכולים, השתמשו באחד בלבד. שימוש בפונטים רבים יגרום לאתר להיטען לאט יותר. בחרו פונט אחד שמשתלב יפה עם הלוגו שלכם, שמשדר את מה שהעסק / המותג שלכם משדר והשתמשו בו באתר האינטרנט של העסק שלכם.
כווצו את התמונות והסרטונים שלכם – הימנעו מהעלאת תמונות וסרטונים ששוקלים יותר מדי. אם מדובר בתמונות – העלו אותן בסיומת jpg ובדקו שגודלן לא עולה על MB1 (ככל שניתן). אם מדובר בסרטונים, העלו אותם ליוטיוב והטמיעו אותם באתר האינטרנט של העסק שלכם; דבר זה יתרום גם לקידום האורגני של האתר בגוגל.
הימנעו ככל שניתן משימוש באנימציות ואפקטים – לפעמים אנימציות ואפקטים מפריעים לחוויית הגלישה. אם זה הכרחי – השתמשו באנימציות אך וודאו שזה לא מאט את זמן טעינת האתר עד מאוד.
לין בניית אתרים עזרה לעצמאיים ולבעלי עסקים לחסוך למעלה ממיליון שקלים בבניית אתרים.
צריכים עזרה? רוצים להתייעץ? מוזמנים ליצור איתנו קשר :)